Op de vulkaan
Door: Juliane
Blijf op de hoogte en volg Juliane
12 December 2007 | Chili, Pucón
Na elf uur in de bus aangekomen in Pucon, bijzonder bekend voor de nog actieve vulkaan. En ja hoor, vanaf ver was deze al te zien. Helemaal bedekt met sneeuw en daarom een prachtig gezicht met de strakblauwe hemel. We werden bij het busstation aangesproken of wij een huisje wilden huren. En ja hoor, nu hebben we met vier mensen ons eigen huisje in Pucon, waar we kunnen doen wat we willen. Erg grappig. En met uitzicht op de vulkaan. Heb trouwens een foto hiervan op de site gezet. Na het gebruikeleijke boodschappen doen zijn we met de mountainbikes een rondje gereden om de uitzicht te beonderen. En - we hebben de tocht op de volkaan geboekt (mag alleen met een gids).
Vanaochtend dan vroeg op, we vertrokken 7 uur richting sneeuw en berg. Eerst met een kleinbus,. Aangekomen waren we niet alleen, maar dat was allemaal niet so belangrijk. We hadden super weer en hadden ruim 1000m hoogteverschil te overbruggen in de komenden uren. Zonnebril op, zonnecreme, helm op en vervolgens uitleg gekregen over een ijspikkel. Ja, het was namelijk echt wel stijl en als je uitglijdt had je 5 meter tijd om te remmen, anders was je weg... Gelukkig is niks gebeurt. Maar heftig was het wel. Echt zwaar. Maar boven echt een super uitzicht! En rook die uit de nog in leven zijnde vulkaan kwam. BEst apart om daar naast te staan.
De weg naar beneden - hier was ik wel bang voor, want het was nogal stijl geweest en lang. Maar wat deden de slimme gidsen? Een extre beschermhoes om je bibs vastmaken en vervolgens op de kont naar beneden!! Dikke pret. Erg grappig. Aan het begin was het nog een beetje eng, maar aan het einde was iedereen aan het genieten. En natuurlijk gaat het lekker snel zodat we rond 16.00 uur al weer lekker thuis waren.
Morgen dan gaan we weer vroeg opstaan om verder naar het zuiden te trekken. Bestemming is Puerto Montt waar we wederom twee nachten blijven. Tenminste Roelie en ik, want dan gaan we met onze eerste trektocht beginnen!
Ik probeer nog wat fotos op de site te zetten, maar het systeem is eeeerrrrg traaaaaag.
12 December 2007 - 21:31
Ina:
Lekker weer een beetje terug naar het kind zijn, op je kont de berg af in de sneeuw. Super leuke foto's. Geniet van jullie trektocht. Be careful.
Liefs Ina -
Hans Lubbers:
Het ziet er fantastisch uit die beelden. Veel plezier -
13 December 2007 - 08:06
Han:
Heftig maar wel gaaf ben wel een klein beetje jaloers.Echte jongens dromen die je waar maakt.
Veel plezier en groetjes
Han -
13 December 2007 - 11:47
Ursula:
He Juliane,
Wow, ik ben echt stinkend jaloers. Wat een onwijs gave berg! Zal inderdaad een zware tocht zijn geweest met al die sneeuw. Geniet maar fijn verder, liefs Ursula -
13 December 2007 - 14:49
Larisa:
Super toffe foto's!
Ondertussen werken wij wel hard en hebben we zo af en toe onze succesjes.
Ik ben erg benieuwd naar de volgende foto's.
Geniet ervan!
14 December 2007 - 10:24
Karlijn:
Hallo ladies,
Het ziet er goed uit! Wel erg spannend! Hier is alles ok. Zie gauw jullie volgende bericht.
Gr. Karlijn!!