Viva la Cuba 2! - Reisverslag uit Santa Clara, Cuba van Juliane Klemp - WaarBenJij.nu Viva la Cuba 2! - Reisverslag uit Santa Clara, Cuba van Juliane Klemp - WaarBenJij.nu

Viva la Cuba 2!

Door: Juliane

Blijf op de hoogte en volg Juliane

15 Januari 2009 | Cuba, Santa Clara

Ha, daar ben ik weer met een bericht vanuit Cuba (eigenlijk ben ik alweer terug, maar mijn laatste avonturen en wat fotos hebben jullie nog te goed).

Ook de tweede week in Cuba zat vol avonturen. In Trinidad (niet hat land, maar en stad in Cuba) zijn we met een russische truk de bergen. Daar zijn we naar een waterval gelopen en hebben daar, midden in de djungel onder aan de waterval gezwommen. Het was koud, maar wel super gaaf!
De dag erop, na de zware hike in de djungel, hebben we een "rustdagje" gehad. Deze dag zijn we met een catamaran de Karibische See op. We gingen snorkelen bij een Korallenrif en natuurlijk ook gewoon zwemmen. Gaaf om midden op het water in het nergens van de boot af te springen en te gaan zwemmen. Ook erg gaaf natuurlijk om de vissen bij het rif te zien. Voor mij het eerste keer en zeker een ervaring die ik niet ga vergeten. Vervolgens zijn we nog naar een eiland toe waar we lunch hadden (en Cuba Libre). Op dit eiland liepen Leguanen rond. Die kwamen gewoon super dichtbij! Best indrukwekkend om deze Ur-beesten te zien.

De dag eop hebben we de bus naar Santa Clara genomen. Deze stad is bekend voor de eerste officiele overwinning van de Fidel Castro truppen in de Revolution. Een gebeurtenis waar de Cubanen trouwens heel erg trots op zijn. In alle hoeken van het land zijn koppen te zien van Che en Fidel (duidelijk meer Che trouwens). Het is dus niet een vercomercialiseerd iets, die kop van Che. In Cuba zelf is hij ook overal te zien.

In Santa Clara zijn we dus natuurlijk naar het monument van Che gegaan. Dit is ook de plek waarnatoe zijn overblijfseln in '97 zijn gebracht. indrukwekkend dus.
En natuurlijk zijn we ook hier de bergen en de djungel weer in. Deze keer met een auto en motorboot combinatie. Helemaal alleen in de djungel is best indukwekkend.

Aan alle vakantie komt een einde en zo ook hier. Met de bus zijn we naar Havanna, waar we nog een nachtje bij onze vriend hebben overnacht.

• 15 Januari 2009 - 08:30

Charlotte:

Hoi Juliane,

Leuk om te lezen dat alles zonder auto toch goed is gegaan. De overgang naar het koude Zweden zal wel even wennen zijn. Moet je nu gelijk aan de slag?
    Groetjes, Charlotte

• 15 Januari 2009 - 08:50

Frony:

Whaaaaa wanneer mag ik weer op reis!!

Inmiddels weer lekker aan het werk?? Bevalt het werk nog steeds goed en krijg je de taal al beter onder de knie??

• 15 Januari 2009 - 16:55

Dana:

Wat leuke fotos! Hoe bevalt het werk en hoe ging de overgang tussen de warmte en de sneeuw in Schweden?
    groetjes!

• 16 Januari 2009 - 00:55

Rob:

Volgens mij had jij helemaal niet hoeven te verhuizen, want je blijft toch de wereldzeeën bevaren. Het ziet er weer eens prachtig uit.

Liefs

• 16 Januari 2009 - 16:37

Ina:

Hé gelukkig weer veilig terug, en ook nog verschrikkelijk genoten. Wat wil je nog meer.
    Suc6 met de voorbereiding van Euro 2009.

Liefs

• 24 Januari 2009 - 12:35

Ellen:

Ha ex-collega!

Tsjonge wat een verhalen weer zeg.. echt super! Tsja en dat van rond die kerstboom dansen blijft gewoon belachelijk natuurlijk. Hier heb ik mijn 1e week bij de GSF achter de rug... na 4 weken Thailand is dat even wennen. Wist je dat ze daar ook aan outdoor fitness doen?!? Zat uit het raampje van de trein te kijken en zie ineens van die toestellen voorbij schieten.. tsss...