Na 110 km...
Door: Juliane
Blijf op de hoogte en volg Juliane
25 December 2007 | Chili, Puerto Natales
Wij waren gelukkig een van de weinigen die het hele rondje om de bergketen hebben gedaan. Het meerendeel van de bezoekers loopt allen vijf dagen aan de zuidkant. Met het gevolg dat het onderweg niet druk was. Wij waren meestel de eersten die vanaf de camping vertokken en de eersten die op de camping aankwamen. Dus onderweg veel rust en ruimte. Het landschap was erg afwisselend. Wij begonnen met hele velden voor bloemen, hadden zicht op heel veel glaciers en rivieren. Soms zagen we wel 5 watervallen tegelijk van de bergen afstromen. En vooral - heel veel bergen en heel veel rotsen. Boven op de toppen sneeuw, onderaan bloemen en vogels. Na drie dagen iets rustigere omgeving begonnen we de viede meteen met een uitdaging: een super smal bruggetje over een toch wel snel stromende rivier. Gevolgd door een open gebied met wel kniehoge modder waar je behendig van struik naar struik moest springen als je niet wou verzinken. En dan kwam de pas, de hoogste punt van de tocht, waar we ook wel even door de sneeuw moesten. Maar over te kam kregen we meteen zicht op de Grey glacier, indrukwekkende 17 km lang! En dat was het noch niet. Er volgden nog wat ladders, bijzonder zwaar met moeie benen en een rugzak van 20kg, en we moesten nog een klein stukje abseilen omdat het recht naar beneden ging. De volgende twee dagen hadden we spierpijn van deze trekkingdag! Vervolgens een soort rustdag ingelegd waar we zonder bepakking een vallei opliepen. Maar ja, we leiepen natuurlijk verder dan de route aangaaf omdat we nog betere uitzicht op de bergen en de glaciers wilden, kwamen in de regen terecht en waren in de avond nog heel erg moe.
Gister dan hebben we de tocht beeindigd op de plak waar we zijn begonnen. Vandaag terug naar Poerto Natales, nadat we de hele ochtend niks hebben gedaan. Gewoon lekker in de hangmat gelegen en naar de bergen gekeken en van de zon genoten. rond de 24 graad is het hier vandaag geweest... Ach ja, en donker wordt het hier natuurlijk ook nauwelijks want 21 december was het hier het langst licht. Perfect timing dus: we kozen de 7 dagen van het jaar met het meeste lcht voor onze trekking.
Morgen gaan we met de bus naar El Calafate, naar Argentinien. Mijn tijd in Chilie zit er dus op, morgen zit ik in het buurland.
En - Happy Christmas! Froehliche Weihnachten! Fijne Kerstdagen!
25 December 2007 - 10:54
Rosanne:
Hallo Juliane en Roelie natuurlijk,
Wat leuk om te horen dat jullie een goede trektocht hebben gehad! De foto's zien er zeer goed uit.
Ik wil jullie bij deze fijne kerstdagen wensen want het versturen van kaarten is er niet meer van gekomen.
Veel moois op jullie weg toegewenst en een goede reis!!!
Liefs Rosanne -
25 December 2007 - 11:49
Ursula:
He Juliane, jullie trekking doet me denken aan mijn eigen bergavonturen. Lekker afzien met zoveel bepakking (een tent sleepte ik nooit mee namelijk, behalve bij orienteringsmarathon). Ik heb Patagonie nu definitief aan mijn lijstje toegevoegd... Wel gaaf zo lang licht, want hier is het maar behelpen in de donkere dagen voor Kerst. Het is ook nog eens grijs en mistig weer en behoorlijk koud, niet echt lekker dus. Geniet van Argentinie, ik wacht met nieuwsgierigheid op je volgende bericht. Groeten van Ursula -
25 December 2007 - 17:35
Heike:
ist wirklich spannend es yu verfolgen wo ihr seit, leider rate ich mehr als das ich es wirklich verstehe.sitye nicht an meinem computer und der schreibt ab und yu andere buchstaben,also nicht wundern.
schoene tage noch und einen guten rutsch ins neue jahr.
lg heike
25 December 2007 - 21:33
Rosemarie:
Roelie en Juliana
Proficiat! met de beklimming zou het jullie niet na doen denk ik.
Geniet van al het mooi's
Veel plezier
Groetjes -
25 December 2007 - 21:36
Tini & Peter:
Danke für die SMS. Wir hatten ein sehr gemütliches Familienfest. Leider lagen mehrere von uns krank (Erkältungen, Fieber) im Bett. Wir wünschen Dir schöne Tage, wo immer Du sein magst. Herzlichst, Mutti und Peter -
25 December 2007 - 21:38
Tini & Peter:
Heikes Computer passt sich der fremden Sprache an! Liebe Grüße von Mutti und Peter -
26 December 2007 - 10:55
Rob:
Hoi Juliane en Roelie,
Prachtig om jullie reis zo te kunnen volgen alsof jullie niet een halve aardbol ver weg zijn. Wel een heel bijzondere manier om de Kerst en het niuewe jaar te beleven. Ik wens jullie nog een hele mooie tijd en veel mooie en nieuwe uitdagingen in het nieuwe jaar.
Liefs
Rob -
26 December 2007 - 13:27
Lucia:
Hoi Juliane en Roelie,
Wat zijn jullie een bikkels! Maar wat zien jullie mooie plaatjes. Wat een ervaring die zullen jullie niet vergeten.
Vanuit het wat regenachtige Nederland jullie ook vrolijke kerstdagen en geniet nu je naar Argentinien gaat. Je zal wel een hoofd vol indrukken hebben.
Heel veel plezier met het vervolg van jullie reis.
Lucia -
26 December 2007 - 16:23
Ina:
Hoi Juliane en Roelie
Wat een pracht foto's en natuur. Een geweldige prestatie zo'n trektocht ik doe het jullie niet na.
Geniet van jullie vervolg van deze reis, en voor het geval we elkaar niet meer schrijven.
Een heel goed, gezond en vooral gelukkig 2008 met heel veel liefde.
Liefs Ina -
30 December 2007 - 14:04
Kyra:
Hey bikkels!!!
Wat ziet dat er allemaal gaaf uit zeg! Okay, het vergt wat inspanning, maar dan hebben jullie ook wel een heel mooi stukje wereld kunnen zien. Geniet nog even lekker! Alvast een goede jaarwisseling gewenst en tot in januari!!
Kyra