Terug uit het bos
Door: Juliane
Blijf op de hoogte en volg Juliane
05 Mei 2008 | Zweden, Stockholm
Na bijna één week alleen maar buiten ben ik inmidels weer terug in Stockholm. Na een super tijd in de bossen en op de meren van Zweden. Eerst zijn we drie dagen met de kano onderweg geweest. Best lekker weer en heleaal niemand gezien! Echt genieten. Hoewel de tent mee was hebben we er geen gebruik van gemaakt. Want in Zweden hebben ze vaak van die kleine open beschuttingen gemaakt waar je zo maar kunt overnachten. Heel gezellig, met een vuur voor de neus lig je toch stiekem buiten in de natuur. En dat op een klein eiland waar je alleen met de boot kunt komen. We hebben dan ook iedere avond en ochtend genoten van de gezelligheid van een vuur en zelfs op vuur gekookt. Lekker rustig van ons ontbijtje in de natuur genoten en vervolgens met de kano weer een stukje verder. Na drie dagen hebben we de kona ingeruild met rugzak en wandelschoenen en zijn twee dagen te voet verder. Ook hier weer eenzaamheid en rust, kampvuur en veel natuur. Deze keer wel een keer in het tent geslapen, want we wilden het immers niet voor niks meeslepen.
Onvoorstelbaar dat deze rust en zo veel natuur al 3 uur buiten de hoofdstad te vinden is! Dit schrijvende realiseer ik me dat we ook echt vijf dagen allen maar buiten geweest zijn (na ja, één nacht dan in de tent want wel een beetje binnen is). Dat had ik echt weer eens nodig, lekker buiten, kampvuur, hout hakken, gasbrandertje, slaapzak, vogels in de morgen, frisse lucht! Voor herhaling vatbaar!