Met de fiets naar het vliegvled
Door: Juliane
Blijf op de hoogte en volg Juliane
24 Januari 2009 | Zweden, Halmstad
Waar moet ik nou beginnen? In Halmstad heb ik inmidels mijn eigen kantoor. Een ruimte direct naast de spelers tunnel. Echt leuk. Maar het heeft wel een tijd geduurd voordat het als een office ingericht is. Inmiddels heb ik een printer, maandag krijg ik dan mijn laptop. Desondanks heb ik natuurlijk al heel veel gewerkt in de laatste dagen. Mijn baas werkt vooral voor de club, Halmstads Bollklubb, en geeft mij alle verantwoordelijkheid. Heerlijk, maar dat betekent wel lange dagen. Gemiddels 11 uur op dit moment. Gelukkeg is het super leuk om te doen. En zo langzaam wordt ik een expert in Photoshop, seating plan, commentary positions en tribune constractions. Veel werk dus, lange dagen, maar gelukkig heb ik geen lange weg naar huis. Sterker nog - ik kan naar huis lopen. Ongefeer 5 minuten weg. Heerlijk. Mijn auto staat dus lekker op de parkeerplaats en wordt alleen gebruikt voor boodschappen. Over auto gesproken - mijn peugeot heeft het niet helemaal makkelijk in de kou. Het is al een paar keer gebeurd dat ik binnen ijs moest krassen. Best grappig.
In de weekeinden vlieg ik naar Stockholm. Het vliegveld in Halmstad is zo dichtbij dat ik op de fiets daar naartoe kan. Het is een uurtje vliegen ongefeer. Ieder zaterdag ochtend vlieg ik naar huis in Stockholm, maandag avond terug.
Maandag avond? Ja, want maandag overdag werk ik bij een Stockholms Event Buro. Ik ben namelijk ook nog projectleider voor de openings- en sluitings ceremonie van het EK deze zomer. Ook super gaaf! Erg leuk om ook daar te werken en misschien iets voor de toekomst op te bouwen.
In Zweden is het koud. Maar dat is geen verassing. Het is een echt winter land. Afgelopen weekeinde was ik (ook) op een meer schaatsen. Achteraf lekker bij een vuurtje worstjes gegrilld. Morgen gaan we naar de Bandy WM, een soort hockey, maar dan op schaatsen. Grappig om te zien.
Met mijn zweeds gaat het erg goed inmiddels. Afgelopen week heb ik heel wat meetings gehad waar ik alleen zweeds heb gesproken. Maar mijn aantekening zijn heel chaotisch. Zo ongefeer in vier talen. Ik schrijf het woord op in welke taal het mij als eerste binnen schiet. En dat zijn op dit moment echt vier verschillende talen. Ben benieuwd hoe dat in een paar weken is.
Volgende week ga ik donderdag naar een grote internationale indoor wedstrijd atletiek kijken. In Göteborg. Samen met mijn collegas waar ik in augustus mee heb gewerkt. Heb er super veel zin in. Na de wedstrijd gaan we met de atleten eten in het hotel. Samen aan een tafel met Susanna Kallur en Tim Lobinger! Mooi voorruitzicht.
In februari/ maart krijg ik bezoek van Holland. Leuk vooruitzicht. Eerlijk is eerlijk, ik miss de contacten wel een beetje. Beetje kletsen met mijn GSF collega's, lekker klimmen met oude vrienden en gezellig kletsen tijdens een atletiek training. En alsof ik van de wereld ben verdwenen - ik krijg maar weinig telefoon en mail vanuit Holland;-(
Maar weinig getreurd. Stiekem ben ik een tussendoor reis aan het plannen - destination Marokko. Maar hierover volgende keer meer.
24 Januari 2009 - 16:57
Monique:
Hee Juliane,
Leuk je berichtje weer te zien. Ik heb je reis in Cuba natuurlijk ook gevolgd. Fantastisch!!!Ben zelf inmiddels net terug van een weekje Mumbai Marathon in India (gekkenhuis maar geweldig!) Volgende week gaan we skieen in Noorwegen, volgend jaar misschien maar naar Zweden dan. John vind trouwens dat je beter kan gaan ijsvissen dan schaatsen (is natuurlijk veel relaxter..). Leuk dat Stockholm al echt thuis geworden is voor je en het werk lijkt me helemaal geweldig voor je. Heb veel plezier en geniet!!
Zal je snel weer eens mailen, groetjes en veel liefs van Monique en John -
24 Januari 2009 - 17:39
Ina:
Hoi Juul
Raar idee op de fiets naar het vliegveld, zou hier haast ondenkbaar zijn. Ook ik moest de afgelopen weken mijn auto aan de binnenkant ijsvrij maken. Hoop met jouw mee dat je na dit E.K. de job van je leven krijgt.
Gaan snel mailen wanneer ik jouw/jullie kom opzoeken.
Liefs Ina -
24 Januari 2009 - 23:04
Johan:
Cool man ... op schaatsen. Net een nederlander:-)
Trouwens, week 21 zitten we een week in Arco. Dus mocht je tijd hebben.
Effe klimmen.
Hou je haaks. als je graag wilt dat ik een keer bel, zeg het maar.
Liefs Johan -
25 Januari 2009 - 08:55
Ilse:
Heej Juliane,
Leuk om te lezen hoe het met je gaat en hoe je eerste werkweken bevallen! Hier in NL heb ik ook een paar keer mijn schaatsen uit de kast gehaald en vandaag zal het voetballen dan echt weer beginnen, br! Laat snel weer van me horen!
Doegg Ilse -
26 Januari 2009 - 06:38
Mike Kothuis:
hey Jul,
leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat. Je weet ik ben niet zo'n schrijver maar vond je een héél klein beetje zielig dat je zo weinig berichtjes uit Holland krijgt.
Succes met je werk en het aclimatiseren.
Dikke kus
Mike -
26 Januari 2009 - 06:46
Larisa:
Hey Juliane,
Leuke verhalen heb je weer geschreven. Cuba, Zweden alles klinkt super! Fijn dat je het zo naar je zin hebt bij het voetbal stadion. Hier bij de GSF zijn we je niet vergeten hoor! En je hebt ook weer leuke vooruitzichten, houden zo. Geniet er lekker van. Groetjes, Larisa -
26 Januari 2009 - 07:44
Wiebe:
Hoi Julia,
Leuk om zo op de hoogte te blijven en ook leuk om te lezen dat het je goed gaat daar. Ik ken je niet anders als dat je hard werkt, dus je hebt je 'oude ritme' weer opgepakt. Hiero is alles okee; helaas geen grote sportevenementen in het vooruitzicht.
Wij nu nu de vakantie voor de zomer aan het plannen. Waarschijnlijk wordt het Zweden! Misschien nog een kansje dat we elkaar ontmoeten??
groetjes
wiebe -
26 Januari 2009 - 08:04
Catharina:
Hi Juliane,
Goed en leuk om je avonturen in Cuba en natuurlijk van je nieuwe werk te lezen.
Ook hier in Nederland hebben we lekker kunnen schaatsen. Erg leuk:)
Hier bij de GSF zijn we je niet vergeten hoor!
En een goede hint dat je niet ver van het vliegveld woont! Werk ze!
gr Catharina -
26 Januari 2009 - 08:55
Caroline:
Hoi Juliane,
ik blijf het leuk vinden steeds te horen wat je allemaal onderneemt en meemaakt.
Ik zit ondertussen vaak rustig achter mijn buro bij de gemeente.
Ik ben druk met de voorbereiding van mijn verhuizing. Weer samenwonen lijkt me erg gezellig.
De foto's van het schaatsen zijn fantastisch. Wij konden in de kerstvakantie ook schaatsen op natuurijs, maar de vlaktes die ik op de foto's zie heb ik hier niet meegemaakt.
Hier verder alles ok, ik stuur je tzt een adreswijziging.
Veel groetjes, Caroline -
04 Februari 2009 - 08:43
Andy:
Weinig mail, hier een reactie. Pas je wel op dat je niet te veel gaat werken. Werken is je hobby, dus eigenlijk heb je alleen maar vakantie. Je spreekt 4 talen, dus altijd wel iemand die je begrijpt. Veel plezier in Marokko.